Festival tolerancije Zagreb s ponosom najavljuje i poziva Vas da se pridružite programu „Židovska kultura u Europi: Berlin – Beč – Prag” koji se otvara u srijedu 19. veljače u 19:00 h u Goethe-Institutu, Vukovarska 64, Zagreb.

Na svečanom otvorenju, uz ugledne goste Dana Fishmana iz Židovskog muzeja u Beču, Michaela Frankla iz Židovskog muzeja u Pragu, Valentine Marcenare iz Židovskog glazbenog i kazališnog tjedna u Dresdenu te dr. Hermanna Simona iz zaklade „Stiftung Neue Synagoge Berlin – Centrum Judaicum” sudjeluje i direktorica zagrebačkog Festivala tolerancije – Festivala židovskog filma Zagreb Nataša Popović.

Program čiji je cilj naglašavanje raznolikosti židovske kulture u Berlinu, Beču i Pragu organiziraju Židovska vjerska zajednica „Bet Israel”, Veleposlanstvo Republike Češke, Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke, Veleposlanstvo Republike Austrije, Austrijski kulturni forum i Goethe-Institut Kroatien.

Događanja u Zagrebu tijekom veljače, ožujka i travnja 2014. održavaju se pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Dobro došli!