BRANKO LUSTIG

(Osijek, 1932.) počasni predsjednik Festivala
Jedan je od naistaknutijih kulturnih i filmskih radnika s ovih prostora u svijetu te brojnim svjetskim nagradama nagrađivani producent (Oskar za filmove Schindlerova lista i Gladijator). Dugi niz godina djeluje u Hollywoodu te kao član Akademijine komisije za kandidaturu filmova za nagradu Oscar sudjeluje u njezinu radu. Karijeru je započeo kao pomoćnik direktora Jadran filma te je sudjelovao na gotovo svim stranim produkcijama filmova na području bivše Jugoslavije. U Americi je blisko surađivao s istaknutim redateljima kao što su Steven Spielberg, Ridley Scott i ostali. U lipnju 2009. godine primio je počasni doktorat od Sveučilišta u Zagrebu za izniman doprinos filmskoj umjetnosti i promociji hrvatskog filma u svijetu. Zbog svoje izuzetne stručnosti, ali i židovskog podrijetla i iskustva u najzloglasnijim nacističkim logorima, pokazuje veliko zanimanje i poznavanje židovskog filma te se kao volonter angažirao na zagrebačkom Festivalu židovskog filma u svojstvu predsjednika festivala.

NATAŠA POPOVIĆ

(Zagreb, 1974.) direktorica Festivala
Diplomirala je na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, smjer dizajn. Dugi niz godina djeluje u struci, a svoju ljubav prema filmu koristi i usmjerava kroz organizaciju Festivala židovskog filma. Na inicijativu i prijedlog Vesne Domany Hardy, 2007. godine, prihvatila je poziv te u suradnji s UK Jewish Film Festivalom iz Londona pokreće prvi Festival židovskog filma u regiji. Od 2007. godine svoje djelovanje u potpunosti posvećuje organizaciji i razvoju filmsko-festivalske scene u Zagrebu i šire.

LUKA RINČIĆ

(Zagreb, 1982.) koordinator programa
Nakon maturiranja u Prvoj gimnaziji, upisuje Fakultet političkih znanosti, studij politologije, koji završava 2006. godine. Karijeru započinje u nevladinoj neprofitnoj organizaciji GONG. Od 2009. godine radi kao novinar za Poslovni dnevnik, da bi se u travnju 2011. godine priključio udruzi Festival suvremenog židovskog filma kao koordinator Edukacijskih jutara. Iza sebe ima dva uspješno organizirana Edukacijska jutra u sklopu 5. Festivala židovskog filma te organiziranu turneju po hrvatskim gradovima (Čakovec, Osijek, Vukovar) u rujnu 2011. godine.
luka.rincic@jff-zagreb.hr

IVA GRAHOR

(Zagreb, 1980.) koordinatorica projekta
Diplomirala 2007. na Tekstilno tehnoloskom fakultet u Zagrebu, smjer modni dizajn. Uz studij radila je u političkom magazinu Globus (autorica društvene kronike ” Zlatno oko” te organizatorica rubrike “Life style”), te kao modni suradnik magazina Elle. Godine 2003. ulazi u TV produkciju, te do danas ime preko 670 sati emitiranog programa. Kao izvršni producent radi već 10 g. na različitim projektima (serije Ponos Ratkajevih, Obični ljudi, Larin izbor, Stella, preko reality showa Survivor do dokumentarno edukativne serije Razred 2011.)

STAŠA ČELAN

(Split, 1969.) voditelj projekta međunarodne filmske radionice Talent Workshop
Nakon završene osnovne i srednje škole u Splitu dolazi u Zagreb na studij filmske i TV montaže pri Akademiji dramske umjetnosti. Do danas se potpisuje kao montažer na 6 dugometražnih igranih filmova, dugometražnim dokumentarcima, igranim serijalima te desecima kratkih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova. Usporedno s filmskim djelovanjem aktivno se bavi i TV formama, režira i montira brojne glazbene spotove, reklame, namjenske filmove, režira TV emisije (“Po ure torture“, “Ništa osobno“…).
2000. godine osvaja posebnu nagradu za režiju filma „Milenij“ na Požeškom festivalu jednominutnog filma. Svojedobno je pisao filmske osvrte u „Hrvatskom filmskom ljetopisu“ i „Hrvatskom vijencu“. Već 15 godina aktivan je u Kino klubu Zagreb kao predavač na filmskim radionicama i mentor mladim filmašima. Do danas je održao više od stotinu filmskih radionica diljem Hrvatske. Uz Irenu Marković, osnivač je mlade filmske produkcijske kuće „Focusmedia“ d.o.o. usmjerene prvenstveno na proizvodnju nezavisnih filmskih uradaka. U 2010. godini aktivno se uključuje u organizaciju Međunarodne filmske radionice Talent Workshop i postaje menadžer projekta.
stasa.celan@jff-zagreb.hr

ANDREJ KOROVLJEV

(Pula, 1970.) asistent međunarodne filmske radionice Talent Workshop
Nakon svršetka srednje škole, odlazi u Zagreb gdje studira Fakultet strojarstva i brodogradnje. Pronalazeći da to nije njegova vokacija, odlučuje otputovati u London gdje studira filmsku režiju na Westminsterskom sveučilištu. Godine 2000. vraća se u Hrvatsku gdje počinje djelovati umjetnički i komercijalno. Baza njegovog komercijalnog posla jesu televizijske reklame, a do danas Andrej je režirao više stotina reklama ze vodeće domaće i inozemne klijente. S umjetničkog aspekta Andrej se višestruko dokazao na dokumentarnom polju. Njegov film “Godine hrđe” nagrađivan je i prikazivan na filmskim festivalima diljem svijeta te uvršten u antologije hrvatske dokumentaristike. Andrej je također više puta nagrađivan za svoje reklame, glazbene spotove i kratkometražne uratke. Dugogodišnji je izbornik selekcije kratkog igranog filma na Motovun Film Festivalu i član Društva hrvatskih filmskih redatelja. Dvostruki je dobitnik Porina i Oktavijana te nagrade Jelena Rajković.

Oblikovanje vizualnog identiteta Festivala
Mirko Ilić

Ured za goste
Aleksandra Vujatović

Voditeljica Festival marketa

Vanda Volić

Voditelj glazbenog programa

Filip Eterović

Odnosi s javnošću
Katarina Bakić Vujičić
Ina Vojvodić

Ana Vukušić

Internet stranice
Borko Livić

Fotografi

Radomir Sarađen

Saša Zinaja

Tehnika i logistika
Voditelj tehnike
Zlatko Domić

Voditelj odjela za prijevod i podnaslove
Marko Godeč, Ministarstvo titlova