b nor trio

Bogdan Norbert  trio (koncert romske glazbe)

Srijeda 15. 04. 2015. @ Swanky Mint Hostel (Ilica 50), 21:00

Norbert Bogdan, 24-godišnji gitaristički talent iz Nagykanizse, okupio je još dvojicu glazbenika – Béla Rózsu, također gitarista i Tibora Szénásija, harmonikaša, te formirao trio koji svojim nastupima nikoga ne ostavlja ravnodušnima! Kao samouki glazbenici, upoznali su se u Centru za glazbene talente Snétberger (Snétberger Zenei Tehetségközpont) za čije je osnivanje zaslužan Ferenc Snétberger, gitaristički virtuoz romskog porijekla školovan na Glazbenoj akademiji u Budimpešti. Cilj centra je davanje potpore mladim talentiranim Romima, koji sa sobom već donose određeno znanje te im se pod stručnim vodstvom omogućava daljnje usavršavanje i upoznaje ih se s jazz i klasičnom glazbom.

Njihova glazba vesela je i jedinstvena mješavina bajaških, kolomparskih i romungro romskih tradicija iz vlastite zbirke i jazza, dopunjena napjevima balkanskog podrijetla.

https://www.youtube.com/watch?v=y4LDYE4Ch2s

https://www.youtube.com/watch?v=_bFpEL5DTpU

kibbutzklub

Kibbutz Klub (Beč)

DJ Aviv without the Tel (Kibbutz Klub, Beč, Berlin Meschugge)
DJ J’aime Julien (Kibbutz Klub, Beč)

Subota 18. 04. 2015. @ Klub (Pavla Hatza 16), 23.00

Nastup DJ-eva iz najluđeg kluba u Beču organiziran je u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom, a kao što stoji u opisu na njihovoj Facebook stranici, možemo očekivati samo najbolje od izraelskog popa, mizrachija (modern oriental/arabic pop/dance), izraelskog trasha, eurotrasha i eurodancea 90-ih, ali i najnovije glazbe. Stoga cure i dečki, frajeri i frajerice, partijaneri, homoseksualci, heteroseksualci, lezbijke i transseksualci, mali i veliki, dođite, plešite i zabavite se!

Židovčanstveni zvuci izravno iz Izraela. Puni života poput Tel Aviva. Queer na najjače.
 Najbolji trash– to je Kibbutz Klub!   Jarmulka opcionalna.

Ulaznice na https://www.entrio.hr/event/9-festival-tolerancije-closing-party-w-schlachthofbronx-live-kibbutz-klub-whateverest-djs–2334
Samo 50 ulaznica je po cijeni od 30 kn, stoga požurite!

https://www.facebook.com/KibbutzKlub

https://www.facebook.com/qhebrews

Schlachthofbronx Press Pic 2 by David Rasche

Schlachthofbronx (München)

Whateverest DJs (Anto Anto & Indy) + phillipe (CFSN)

Subota 18. 04. 2015. @ Klub (Pavla Hatza 16), 23:00

Münchenski bass duo kojeg čine Benedikt i Jakob surađivao je s brojnim poznatim imenima Global Bass scene, kao što su Major Lazer ili Buraka Som Sistema, s pjevačima s Malija i Kostarike, bavarskim brass bendovima i južnoafričkim reperima, a 2010. godine pratili su M.I.A.-u na njenoj europskoj turneji, kao i brojne druge umjetnike na turnejama, od SAD-a, Kanade, Meksika, sve do Rusije i Južnoafričke republike. Nakon dva studijska albuma i nebrojenih EP-ova, singleova i remixeva, prošle godine objavili su svoj treći studijski album ‘Rave and Romance’ koji ocrtava jedinstvenu različitost njihovog zvuka.

Poznati po jednako kvalitetnim nastupima u klubovima i na festivalskim pozornicama, u malim klubovima bavarskih gradića i na karnevalskim povorkama, brodovima i striptiz klubovima, zasigurno će nas rasplesati svojim remixevima raznih žanrova; dancehalla/reggaea, hip hop-a, techna, cumbie, UK bassa… Svoju glazbu izdaju na Diplovom Mad Decentu, cijenjenom Man Recordingsu i Disco B-u, sve do Modeselektorovog Monkeytowna.

Njihov nastup organiziran je u suradnji s Veleposlanstvom Savezne Republike Njemačke.

Ulaznice na https://www.entrio.hr/event/9-festival-tolerancije-closing-party-w-schlachthofbronx-live-kibbutz-klub-whateverest-djs–2334
Samo 50 ulaznica je po cijeni od 30 kn, stoga požurite!

www.schlachthofbronx.com

https://soundcloud.com/schlachthofbronx