Festival židovskog filma od 2007. godine donosi kvalitetna filmska ostvarenja iz cijeloga svijeta u kategorijama igranog, dokumentarnog, kratkog i animiranog filma koja su posvećena holokaustu, židovskoj kulturi i načinu života te promicanju tolerancije. Osmi Festival održat će se u Zagrebu u zasad predviđenom terminu od 18. do 24. svibnja 2014. godine u kinima Europa i Tuškanac. Pozivamo sve zainteresirane da prijave svoje filmove za nadolazeći festival.

Uz dvije DVD kopije filma, potrebno je poslati i dokumentaciju u kojoj su navedeni: naziv filma (na izvornom jeziku i engleskom), ime redatelja, državu i godinu proizvodnje, dužinu trajanja filma, osvojene nagrade, sinopsis na engleskom te ime i funkciju kontakt osobe. Također treba naznačiti kojoj kategoriji pripada film (igrani, dokumentarni, kratki, animirani). Filmovi koji nisu na hrvatskom ili engleskom jeziku moraju imati engleske titlove. Preferiraju se filmovi nastali 2011. godine ili noviji.

Adresa na koju se filmovi šalju je: Festival židovskog filma, Vojnovićeva 15, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Filmove šaljete na vlastiti trošak. Prilikom slanja, molimo napišite na omotnicu “Samo za kulturne svrhe, bez komercijalne vrijednosti” te naznačite da vrijednost paketa nije viša od 10$. Molimo šaljite samo filmove koji tematski odgovaraju Festivalu (holokaust, židovska kultura, promicanje tolerancije). Konačna odluka o filmovima koji će ući na program Festivala bit će obznanjena početkom travnja. Posljednjih godina na Festivalu je prikazano po 50-tak filmova, a publika bira najbolje uratke u kategorijama igranog i dokumentarnog filma (nagrada publike).

Ukoliko to izričito ne tražite, kopije DVD-a poslane za proces selekcije neće se vraćati. Postat će dijelom arhiva Festivala židovskog filma, no neće se nikada javno prikazivati bez prethodnog dogovora s distributerima.

Zahvaljujemo na interesu i nadamo se plodnoj suradnji s vama! Za bilo kakva pitanja, slobodno se obratite na luka.rincic@jff-zagreb.hr.