MG_2142

Festival tolerancije – Festival židovskog filma od 2007. godine donosi kvalitetna filmska ostvarenja iz cijeloga svijeta u kategorijama igranog, dokumentarnog, kratkog i animiranog filma koja su posvećena holokaustu i promicanju tolerancije. Deseti Festival održat će se u Zagrebu, po zasad predviđenom terminu, sredinom travnja 2016. godine u kinima Europa i Tuškanac. Pozivamo sve zainteresirane da prijave svoje filmove za nadolazeći festival. Osim u Zagrebu, skraćena izdanja Festivala održat će se i u gradovima širom regije.

Filmove prijavite slanjem Vimeo linkova i passworda za online pregled na e-mail jffzagreb@gmail.com. Uz screener, potrebno je na istu mail adresu poslati i dokumentaciju u kojoj su navedeni: naziv filma (na izvornom jeziku i engleskom), ime redatelja, državu i godinu proizvodnje, dužinu trajanja filma, osvojene nagrade, sinopsis na engleskom te ime i funkciju kontakt osobe. Također treba naznačiti kojoj kategoriji pripada film (igrani, dokumentarni, kratki, animirani).

Filmovi koji nisu na hrvatskom ili engleskom jeziku moraju imati engleske titlove. Preferiraju se filmovi nastali 2014. godine ili noviji.

Alternativni način prijave je slanje DVD-a na adresu: Festival tolerancije, Vojnovićeva 15, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Filmove šaljete na vlastiti trošak. Prilikom slanja, molimo napišite na omotnicu “Samo za kulturne svrhe, bez komercijalne vrijednosti” te naznačite da vrijednost paketa nije viša od 10$. Molimo šaljite samo filmove koji tematski odgovaraju Festivalu (holokaust, promicanje tolerancije, židovska kultura, položaj i promicanje prava pripadnika nacionalnih i religijskih manjina, osoba s invaliditetom, LGBT osoba…). Konačna odluka o filmovima koji će ući na program Festivala bit će obznanjena početkom ožujka 2016. godine. Posljednjih godina na Festivalu je prikazano po 60-tak filmova, a publika bira najbolje uratke u kategorijama igranog i dokumentarnog filma (nagrada publike).

Ukoliko to izričito ne tražite, kopije DVD-a poslane za proces selekcije neće se vraćati. Postat će dijelom arhiva Festivala tolerancije, no neće se nikada javno prikazivati bez prethodnog dogovora s distributerima.

I u slučaju slanja filmova poštom, također treba dostaviti sve tražene podatke iz drugog paragrafa.

Zahvaljujemo na interesu i nadamo se plodnoj suradnji s vama! Za bilo kakva pitanja, slobodno se obratite na jffzagreb@gmail.com.