Edukacijska jutra

Udruga Festival suvremenog židovskog filma raspisuje natječaj za esej o toleranciji i/ili holokaustu namijenjen školama koje sudjeluju na programima Edukacijskih jutara u školskoj godini 2015./2016.

Cilj natječaja je da Edukacijsko jutro učenicima ne bude samo jednokratno iskustvo, već da i naknadno razmisle o porukama koje su na njemu čuli te da se kreativno izraze, potičući ih time da se dodatno educiraju o obrađenim temama.

Esej se ne mora nužno ticati samog programa Edukacijskog jutra na kojem su sudjelovali, već učenici imaju slobodu pisati što općenito za njih predstavljaju tolerancija i/ili holokaust. Dužina teksta ograničena je na 2 – 4 stranice Word dokumenta (uz font Times New Roman veličine 12 te prored od 1,5 retka), a rok za slanje eseja je 10. svibnja 2016. godine. Eseji moraju biti natipkani na računalu.

Najbolji rad bit će objavljen na web stranicama Festivala tolerancije te u knjižici Edukacijskih jutara, a odgojno-obrazovna institucija iz koje dolazi autor/autorica bit će nagrađena s opremom po izboru (računalo, fotoaparat, televizor, sportska oprema…) u vrijednosti od 2.000,00 kn.

Razmatrat će se samo radovi poslani od strane škola koje su sudjelovale na programima Edukacijskih jutara u školskoj godini 2015./2016. (uključujući i programe u sklopu izložbe Manfreda Bockelmanna „Crtežom protiv zaborava“). Učenici ne šalju eseje direktno, već svaka škola radi prvu selekciju i šalje organizatoru natječaja najviše do tri rada. Eseje potom razmatra komisija, sastavljena od djelatnika Festivala tolerancije te partnera Edukacijskih jutara, koja proglašava pobjednika do 1. lipnja 2016. godine. Poželjno je da organizator dobije nepotpisane radove, a da škola koja izvrši predselekciju raspolaže imenima autora.

Eseji se mogu slati ili na e-mail obrazovanje@jff-zagreb.hr ili poštom na adresu: Festival tolerancije, Vojnovićeva 15, 10000 Zagreb, s naznakom “dostavljanje eseja o toleranciji i/ili holokaustu”.

Projekt Edukacijskih jutara i natječaj za eseje sufinancirani su sredstvima Europske komisije u sklopu programa Europa za građane, Zaklade Anna Lindh, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Uz podršku:

EU manjaalf_logo_2012

mzos_hr                   veliki_rgb

This document has been produced with the financial assistance of the Anna Lindh Foundation and the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of Zagreb Jewish Film Festival and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union or the Contracting Authority.