Program je namijenjen učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda srednjih škola te studentima.

O PROGRAMU

Program se sastoji od:

- predavanja gospodina Ilića pod nazivom “Simboli mržnje”

- diskusije s publikom

Pozivamo vas da budete dijelom ovog iznimnog predavanja te da sudjelovanjem u diskusiji pomognete u širenju tolerancije i prihvaćanja različitosti. Ulaz je slobodan.

O PREDAVAČU

Mirko Ilić je grafički dizajner, ilustrator i predavač. 1995. godine osniva Mirko Ilić Corp u New Yorku, studio specijaliziran za grafički dizajn, 3D animaciju i ilustraciju. Prije dolaska u SAD, Mirko Ilić bio je kreativni direktor brojnih plakata, ovitaka i knjiga u Europi. 1991. godine bio je kreativni direktor međunarodnog izdanja magazina Time te je postao kreativnim direktorom njujorškog Times Op-Ed časopisa 1992. godine. S gosp. Miltonom Glaserom, Mirko poučava napredni dizajn na Sveučilištu Cooper Union, a trenutno predaje i na School of Visual Arts u New Yorku. Autor je brojnih publikacija i stručnih knjiga. Posljednje tri godine drži predavanja na temu simbola mržnje u regiji.

O PREDAVANJU

Mirko Ilić održat će multimedijalno predavanje u sklopu kojeg će govoriti o neofašističkoj ikonografiji sveprisutnoj u javnim prostorima na području država bivše Jugoslavije i šire. Predavanje “Simboli mržnje” tematizira lokalni odnosno regionalni problem prešućivanja ili nemara javnosti na opažanje simbola te grafičkog govora mržnje neonacističkih grupacija (skinheadsa, neonacističkih i ekstremnih navijačkih skupina…) koje u posljednje vrijeme jačaju, postaju sve veće i sve nasilnije. Ovim predavanjem Mirko Ilić gostovao je u Zagrebu (na stručnom predavanju), Sarajevu te Beogradu.