Nakon 4. Festivala, a zbog izvrsnog odaziva i komentara učenika, kao i sjajnog dijaloga uspostavljenog s njima nakon projekcija i predavanja, projekt Edukacijskih jutara nastavio se razvijati u smislu održavanja programa i u drugim gradovima, izvan termina Festivala („turneja Edukacijskih jutara“). Naglasak se stavlja na gradove iz regija u kojima je potrebno promicati toleranciju (npr. regije u prošlosti zahvaćene ratom, regije sa snažnim ili brojnim manjinama…). Glavni ciljevi ostaju komuniciranje s učenicima, promicanje tolerancije te ukazivanje na pogreške iz prošlosti s namjerom da se više ne ponove ne bismo li izgradili bolji i skladniji svijet.

Sva Edukacijska jutra organizirana u gradovima izvan Zagreba namijenjena su učenicima osnovnih škola, a vodi ih gospodin Lustig. Tijekom 2010. godine Edukacijska jutra održana su u Velikoj Gorici (8. lipnja, 275 prisutnih učenika), Osijeku (16. rujna, 350 učenika) i Varaždinu (30. rujna, 250 učenika) uz prikazivanje filma „Dječak u prugastoj pidžami“.

2011. godine, turneja Edukacijskih jutara započela je u Čakovcu (8.rujna, 550 učenika iz Čakovca i regije). S obzirom na to da je Čakovec poznat kao grad s jakom nacionalnom manjinom (Romima), predavanje gosp. Lustiga bilo je usmjereno na promicanje tolerancije i razumijevanja socijalnih i etničkih različitosti te različitih vrijednosti kao najvažnijih preduvjeta skladnog suživota. Turneja se nastavila u Osijeku (15. rujan, 300 djece) te završila u Vukovaru (16. rujan, 300 djece). Film koji je bio prikazivan na turneji Edukacijskih jutara 2011. godine bio je „Unutar Hanina kovčega“.

Turneja edukacijskih jutara u 2012. započela je u Čakovcu. Oko 550 učenika osnovnih škola iz Međimurske županije okupilo se 20. rujna u Centru za kulturu kako bi prisustvovali programu i poslušali predavanje gosp. Lustiga, čovjeka koji je dio svoga djetinjstva proveo upravo u Čakovcu. Nakon prikazanog filma „Posljednji let Petra Ginza“, gosp. Lustig je povukao paralele između života njegova protagonista, Petra Ginza, i svoga vlastitoga. Upoznavši učenike još malo detaljnije s tragedijom Holokausta, apelirao je da ne dopuste da se išta slično ikada više ponovi: „… ta mržnja dovodi do zla. Jedino kako se to zlo može iskorijeniti je ljubavlju. Vi imate u svojim rukama, svojim glavama da se te stvari više ne ponavljaju.“ Nadovezavši se na aktualno pitanje integracije romske djece u međimurske škole, pozvao je sve prisutne da se bore protiv diskriminacije, ističući da su svi ljudi isti. 26. rujna smo Edukacijska jutra prvi put doveli u Dalmaciju. Zahvaljujući odličnoj suradnji s Gradom Zadrom, na programu koji se održao u Kazalištu lutaka sudjelovalo je oko 300 učenika. Program je prošao vrlo uspješno. Film je dobio prosječnu ocjenu 4.3, dok je predavanje još bolje prihvaćeno s prosjekom od 4.5.

2013. godine, uz rekordan interes gradova, organizirana je najopsežnija turneja Edukacijskih jutara do sada. Turneja je održana u nešto kasnijem terminu nego prijašnjih godina i to u dva dijela. U listopadu smo program realizirali u Šibeniku, Zadru i Kninu, a u studenom smo posjetili Novi Marof, Čakovec i Osijek. U ovih 6 gradova, na programima je sudjelovalo nešto više od 2000 učenika iz čak osamdesetak škola. Program se i dalje sastojao od prikazivanja filma „Nadarene djeca“, predavanja Branka Lustiga te diskusije s učenicima. Na svim su programima učenici izvrsno reagirali na film i predavanje, dodijelivši im prosječnu ocjenu od barem 4.5, nerijetko čak i više od 4.8. Također, impresivan je i stupanj uključenosti učenika u diskusiju te količina zanimljivih pitanja koja su postavili gosp. Lustigu. Svih  šest programa organizirano je u suradnji s jedinicama lokalne samouprave te uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, IHRA-e, Goethe Instituta, HEP-a te Six rent a car-a.