Edukacijska jutra

Programima u Centru za kulturu Trešnjevka i Centru KNAP započinje osmi ciklus Edukacijskih jutara.

Spomenuti programi organiziraju se u suradnji s Gradom Zagrebom i Centrom za kulturu Trešnjevka, a uz potporu Zaklade Anna Lindh i Europske Unije.

Programi će se sastojati od projekcije dokumentarno-animiranog filma “Posljednji let Petra Ginza”, istinite priče o istoimenom darovitom umjetniku čiji je mladi život završio u Auschwitzu te svjedočanstva Branka Lustiga, predsjednika Festivala tolerancije i dvostrukog dobitnika nagrade Oscar za filmove “Schindlerova lista” i “Gladijator”, koji je kao dječak proveo dvije godine u koncentracijskim logorima Auschwitz i Bergen-Belsen, a koji će posebno istaknuti važnost tolerancije i prihvaćanja različitog u današnjem društvu.

Program u Centru za kulturu Trešnjevka održava se 16. prosinca s početkom u 14.00 sati, dok se program u Centru KNAP održava dan kasnije, 17. prosinca, s početkom u 13.00 sati.  Programi su namijenjeni učenicima VII. i VIII. razreda osnovnih škola, a provode se u sklopu projekta “Škola u kinu”.

U osmom ciklusu, uz već postojeće programe poučavanja putem filmskih projekcija i svjedočanstava preživjelih, distribucije obrazovnih filmova o holokaustu po školama širom Hrvatske (uz poseban naglasak na područja od posebne državne skrbi) te natječaj za esej o holokaustu i/ili toleranciji, po prvi puta uvodimo radionicu za učenike, radionicu za profesore, kao i okrugli stol na temu prihvaćanja različitosti.

Edukacijska jutra započeta su 2009. godine, do danas su organizirana više od 50 puta u šest različitih država, a na njima je sudjelovalo 16.500 učenika.

Projekt ovogodišnjih Edukacijskih jutara također je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Uz podršku:

alf_logo_2012     eu_flag-2015

 

This document has been produced with the financial assistance of the Anna Lindh Foundation and the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of Zagreb Jewish Film Festival and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union or the Contracting Authority.