IMG_0245

25. rujna predstavnici Udruge posjetili su Osnovnu školu Luka iz Sesveta kako bi ravnateljici škole, gđi. Marini Sabolović uručili nagradu za pobjednički esej na temu holokausta i/ili tolerancije koji je napisala učenica Lana Kuretić. Lana je već prethodno dobila nagradu, artikle Festivala tolerancije (majicu, torbu, šešir, bedževe, mapu, blok…) i njezin je rad uvršten u novo izdanje knjižice Edukacijskih jutara, dok je školi dodijeljeno prijenosno računalo.

Podsjećamo, natječajem za esej o holokaustu i/ili toleranciji Udruga je izravno pozvala škole koje su sudjelovale na Edukacijskom jutru održanom 14. travnja 2015. godine u Zagrebu s namjerom da taj program njihovim učenicima ne bude samo jednokratno iskustvo, već da i naknadno razmisle o porukama koje su na njemu čuli te da se kreativno izraze, potičući ih time da se dodatno educiraju o ovim temama.

Osim s ravnateljicom, predstavnici Udruge susreli su se i s profesoricama Anom Jurković, Laninom mentoricom, te Natašom Deskar Stojanovski i Lanom Duka Zupanc. Sve tri profesorice već su sudjelovale sa svojim učenicima na zagrebačkim Edukacijskim jutrima te sustavno podučavaju o holokaustu i toleranciji. Druženju su prisustvovali i učenici 7. razreda koji su uključeni u projekt Šafran.

Ovo je ujedno bila i prilika za razgovore oko budućih zajedničkih aktivnosti, a uspješna suradnja zasigurno će se nastaviti i u budućnosti.