IMG_0290

Programima u Centru za kulturu Trešnjevka i Centru KNAP započeo je osmi ciklus Edukacijskih jutara.

Programi su se sastojali od projekcije dokumentarno-animiranog filma “Posljednji let Petra Ginza”, istinite priče o istoimenom darovitom umjetniku čiji je mladi život završio u Auschwitzu te svjedočanstva Branka Lustiga, koji je mladima prepričao svoja iskustva iz vremena zatočeništva u koncentracijskim logorima nacističkog režima te posebno istaknuo važnost tolerancije i prihvaćanja različitosti u današnjem društvu.

Na ova dva Edukacijska jutra sudjelovalo je ukupno 330 učenika, koji su sjajnim ocjenama nagradili i film i predavanje, u svojim komentarima istaknuvši edukativnu vrijednost programa i značaj susreta s preživjelim holokausta. “Program nas je podsjetio na važnost ljudskog života”, prokomentirao je učenik OŠ Alojzija Stepinca.

Programi su se održali u sklopu projekta Škola u kinu, podržanog od strane Grada Zagreba i provedenog u suradnji s navedenim centrima, koji ima za cilj revitalizirati centre za kulturu hrvatske metropole te poboljšati filmsku pismenost mladih Zagrepčana.

U sklopu ovog projekta, predstoji održavanje još jednog Edukacijskog jutra u Centru za kulturu Dubrava.

Ovim programima započeo je i projekt Festival tolerancije – Edukacijska jutra, koji je sufinanciran sredstvima Zaklade Anna Lindh.

Uz podršku:

alf_logo_2012           eu_flag-2015

This document has been produced with the financial assistance of the Anna Lindh Foundation and the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of Zagreb Jewish Film Festival and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union or the Contracting Authority.