Bez naslova 1

Film Igre, nastao na ovogodišnjoj Međunarodnoj filmskoj radionici Festivala tolerancije, nastavlja privlačiti interes festivala diljem svijeta. Nakon prikazivanja na LET’S CEE Film Festivalu (Austrija), Skomrahiju (Makedonija), Warsaw Jewish Film Festivalu (Poljska), Motovun Film Festivalu, Ljetnom kinu Gradec te na izdanjima našeg festivala u Zagrebu, Rijeci, Cetinju, Sarajevu i Beogradu, Igre će ubrzo doživjeti i sjevernoameričku premijeru. Projekcija će se održati 9. veljače u sklopu službenog programa San Diego Jewish Film Festivala.

Radnja filma, u kojem glume Ema Pražić, Jadranka Đokić i Janko Popović – Volarić, odvija se za vrijeme Drugog svjetskog rata. Desetogodišnja Klara, unatoč majčinoj zabrani, izlazi iz stana kako bi se igrala s drugom djecom…

Time su Igre postale najprikazivaniji film u sedmogodišnjoj povijesti Međunarodne filmske radionice, koja će u travnju 2015. godine još jednom pružiti priliku mladim perspektivnim filmašima iz čitavog svijeta da, uz predavanja i mentorstvo renomiranih stručnjaka iz svijeta filma, u manje od deset dana snime kratkometražni uradak.

Nadamo se da će uspjeh ovogodišnjeg filma dati veliki poticaj daljnjim karijerama njegovih autora.