web fotke

web fotke

U sklopu 9. Festivala tolerancije u petak 10. 4. 2015. u Gliptoteci HAZU (Galerija IV) otvaraju se dvije fotografske izložbe,
naizgled različite, ali ujedinjene u zajedničkim porukama o širenju tolerancije, razvijanju povjerenja i međusobnog uvažavanja.

‘Prince Soniyiki – integracija azilanta u hrvatsko društvo’ je foto-esej autorice Nene Lukin koji donosi priču o Nigerijcu Prince Wale Soniyikiju i njegovom putu u procesu dobivanja azila u Hrvatskoj te sadašnjem životu, a organizirana je u suradnji s UNHCR-om Hrvatska.

‘Susreti kultura’ izložba je fotografija s natječaja raspisanog s ciljem razvijanja međukulturalnog dijaloga i razvijanja povjerenja između pojedinaca i institucija, naroda i kultura, a organiziranja je u suradnji s AKF-om.

Sljedeći dan, u subotu 11. 4. 2015. u prostorijama Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu otvara se još jedna fotografska izložba.

‘Intolerance Zero’ autorice Donate Pizzi prikazuje fotografije mjesta zločina iz mržnje i netolerancije počinjenih diljem svijeta, i preko njih glas dobivaju oni kojima je glas oduzet.

Više o samim izložbama saznajte na našem webu:
“http://arhiva2015.festivaloftolerance.com/tematske-izlozbe/” title=”Tematske izložbe”