Festival tolerancije i njegovi predstavnici, Branko Lustig i Nataša Popović, posjetili su bečkog gradonačelnika dr. Michaela Häupla u bečkoj Vijećnici 7. 10., za vrijeme posjeta Festivala Tolerancije LET’S CEE Film festivalu u Beču. Susretu je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, veliki prijatelj i pokrovitelj festivala, te hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota.

Gradonačelnik Beča Michael Häupl je uručio Branku Lustigu ‘Goldener Rathausmann’, posebno priznanje grada Beča koje su do sada, između ostalih, primili Elton John, Joan Baez, Montserrat Caballé, Billy Joel, Gregory Peck i drugi.

Drugog dana gostovanja Festivala tolerancije u Beču, 6. 10. u Kinu Urania, održan je program pod nazivom Integracijsko kino koji je domaćin LET’S CEE Film Festival organizirao u suradnji s Austrijskim integracijskim fondom i Inicijativom Austrija – Zajedno.

Posebni gosti te večeri bili su austrijski savezni ministar za Europu, integraciju i vanjske poslove Sebastian Kurz te Branko Lustig i Festival tolerancije.

Svi ostali planirani sadržaju za Festival tolerancije u Beču također su održani. Prikazivali su se filmovi Ne okreći se sine i film Igre, snimljen na međunarodnoj filmskoj radionici u Zagrebu ove godine. Održan je panel sa Oliverom Rathkolbom na temu „O pravom pristupu održivom sjećanju i komemoraciji“ te planirani edukacijski sadržaji.